Verkoop

Een woning verkopen is meer dan een bord in de tuin zetten en de deur open doen, de markt is sinds 2018 en in 2019 volop in beweging, verkoopprijzen stijgen sneller dan ooit.

U overweegt om uw woning te verkopen. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw woning wilt verkopen, hier komt veel bij kijken. Is er haast bij de verkoop of heeft u alle tijd? Om een globale indruk te krijgen van de waarde van uw woning kunt u om u heen kijken naar vraagprijzen van de te koop staande woningen. Echter alle woningen zijn anders, bovendien is het nog onduidelijk of de vraagprijs reëel is. Zorg ervoor dat u advies krijgt van een professionele makelaar. Hij bekijkt uw woning tot in detail, dit in combinatie met zijn kennis van de huidige woningmarkt maakt dat hij u een goed en onderbouwd advies over reële waarde van uw woning kan geven. Vervolgens kunt u in overleg een verkoopplan/strategie maken welke op afgestemd is op uw situatie, wat is de manier waarop de woning gepresenteerd zal worden aan de markt?

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar:
– Staat voor uw belangen;
– Maakt samen met u een verkoopplan om uw woning goed in de markt te
zetten en uw doelgroep goed te bereiken;
– Kent de woningmarkt als geen ander en heeft inzicht in de eerder gedane
verkooptransacties in de straat en gehele omgeving;
– Kijkt zonder emotie en is in staat om vanuit professioneel oogpunt de
woning te verkopen;
– Heeft dagelijks met het onderhandelingstraject te maken en neemt deze
taak voor u waar;
– Stelt de koopakte op, licht deze toe en staat u bij ten tijde van de
ondertekening;
– Staat u bij gedurende het gehele verkooptraject, van bezichtiging tot overdracht bij de notaris.

Zorg ervoor dat uw verkopend makelaar aangesloten is bij de beroepsorganisatie, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken met de makelaar. Indien u interesse heeft kan ik samen met de daarvoor gecertificeerde makelaar het gehele traject voor u regelen/begeleiden.

Als Assistent Makelaar Wonen ondersteun ik, in opdracht van een gecertificeerd makelaar, de klant bij een breed scala aan (deel)diensten, vastgelegd in de verkoopopdracht: informeren en adviseren over verkoopstrategieën, verzorgen en begeleiden van bezichtigingen, beoordelen van de waarde van de woning, bewaken van juridische, fiscale, bouwkundige en andere van belang zijnde aspecten, begeleiden bij de afwikkeling van de verkoop.