Aankoop

Bij het aankopen van een woning komt er veel kijken, juist in deze overspannen markt is het goed om professionele hulp te hebben. Er gebeurt veel op de woningmarkt. Open huis, bieden in gesloten enveloppen, bieden boven de vraagprijs en veel kandidaten voor hetzelfde huis. Het valt niet mee. En waaraan doet u verstandig? U koopt tenslotte ook niet elke dag een nieuwe woning. Is de vraagprijs van een woning wel in verhouding tot de reƫle waarde? U bent nu verliefd op de woning maar voldoet deze over 5 jaar nog steeds aan u (levens) verwachtingen? De tijden van de snelle waardestijgingen zijn tenslotte nog steeds niet voorbij. Lage rente, weinig aanbod, hoe zal het over 5 of 10 jaar zijn op de woningmarkt.

Om de belangrijke beslissing van het aankopen van uw woning in goede banen te leiden, is het verstandig om een professionele makelaar in de arm te nemen die u een goed advies kan geven.

Wat zijn de voordelen van een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar:
– Staat voor uw belangen, vergeet u niet dat de verkopende makelaar in dienst is van de verkoper;
– Maakt samen met u een zoekprofiel van de voor u ideale woning binnen uw prijsklasse;
– Kent de woningmarkt als geen ander en heeft inzicht in de eerder gedane verkooptransacties in de
straat en de gehele omgeving;
– Kijkt zonder emotie en vanuit professioneel oogpunt naar de woning;
– Heeft dagelijks met het onderhandelingstraject te maken en neemt deze taak voor u waar;
– Heeft goede contacten met alle collega makelaars;
– Controleert uw koopakte, licht deze toe en staat u bij ten tijde van de ondertekening;
– Staat u bij gedurende het gehele aankooptraject, van bezichtiging tot overdracht bij de notaris.

Zorg ervoor dat uw aankopend makelaar aangesloten is bij de beroepsorganisatie, Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Maak van tevoren duidelijke prijs en taakafspraken met de makelaar.

Als Assistent Makelaar Wonen ondersteun ik, in opdracht van een gecertificeerd makelaar, de klant bij een breed scala aan (deel)diensten, vastgelegd in de aankoopopdracht: informeren en adviseren over aankoopstrategieƫn, verzorgen en begeleiden van bezichtigingen, beoordelen van de waarde van de woning, bewaken van juridische, fiscale, bouwkundige en andere van belang zijnde aspecten, begeleiden bij de afwikkeling van de aankoop.